Algemene voorwaarden

Bestelling plaatsen

Wanneer je een artikel op deze website koopt, plaats je een bestelling. In het geval dat een artikel bij vergissing niet op voorraad is, behouden wij ons het recht voor een bestelling (gedeeltelijk) te annuleren, zolang het bestelde artikel niet binnen een redelijke termijn alsnog aan de voorraad kan worden toegevoegd. Eventueel gedane betalingen voor geannuleerde bestellingen worden direct aan de klant geretourneerd.

Alle prijzen (portokosten uitgezonderd) zijn inclusief Deense belastingen. Deze belastingen worden gespecificeerd op de facturen en creditnota’s.

Betaling

Betaling van aankopen op deze website vindt plaats met creditcard via ePay (PBS/NETS). Ongeacht de levertijd wordt het bedrag pas afgeschreven als het artikel verstuurd wordt.

Toeslagen voor betaling met bankpas of creditcard variëren afhankelijk van het kaarttype en het land waar men woont. De toeslagen komen voor rekening van de klant en worden toegevoegd aan de betaling, wanneer deze verwerkt wordt.

Elektronische betalingen vinden plaats met behulp van SSL-encryptie (Secure Socket Layer), dat de beste beveiliging tegen misbruik geeft.

Verzending en levering

Alle verzendingen gaan via PostNord. Voor verzending naar Nederland wordt één tarief betaald.

Bescherming persoonsgegevens

Informatie die op deze website wordt gegeven zal alleen door OLI PRIK worden gebruikt, als je met ons zaken doet. Wij verkopen deze informatie niet door aan derden. We richten ons niet ongevraagd tot jou, tenzij je je specifiek hebt aangemeld voor onze nieuwsbrieven en we bewaren de gegeven informatie onder veilige omstandigheden.

Retourenbeleid en recht op ontbinding

Als je zaken doet als consument via internet, zijn de regels over consumentenbescherming uit de Wet Koop op Afstand van toepassing. Dat wil onder andere zeggen dat je 7 dagen recht op ontbinding van de koop hebt. De termijn loopt vanaf de dag dat je het artikel ontvangt. Als je de koop wilt ontbinden, moet je het gekochte binnen de gestelde termijn aan ons retourneren in dezelfde staat en hoeveelheid als het werd geleverd.

Nieuwe artikelen dienen ongebruikt te zijn, in de eventuele originele verpakking en met eventuele originele merken intact. Hierna vergoeden wij het betaalde bedrag per check of via overboeking naar een door jou gekozen bankrekening in Nederland.

Wij hopen dat u zult genieten van alles wat je bij ons bestelt, maar maak je geen zorgen als er iets niet helemaal goed is, heb je 14 dagen om terug te keren, of om hetzelfde punt voor een andere kleur, grootte, etc te wisselen (zolang het is dezelfde prijs of lager).

We geven u een volledige terugbetaling (of het verschil, indien aanwezig, in het geval van de uitwisselingen) met dezelfde methode die u gebruikt om te betalen te geven, en al we vragen is dat items worden geretourneerd in perfecte staat. Dat wil zeggen: schoon, ongedragen, ongewassen en hebben al hun tags op. Items teruggestuurd naar ons in een niet-verkoopbare staat, wordt niet terugbetaald en kunnen worden teruggestuurd naar u.
Houd er rekening mee dat, tenzij we een fout hebben gemaakt, verzendkosten kan niet worden terugbetaald.

Voor alle vragen, mail ons dan op support@oliprik.com of bel ons op +31 20 808 6077.

Hoe te ruilen of retourneren

  1. Kunt u mailen naar support@oliprik.com ons ​​op de hoogte met betrekking tot een uitwisseling of terugkeer. Je kunt eenvoudig gewoon op antwoord op uw orderbevestiging e-mail en ons daar te melden. Als je in een aparte e-mail te schrijven naar ons, dan kunt u ook uw bestelling, naam, adres en telefoonnummer.

  2. Pak je kledingstuk in de originele doos (we zouden heel graag proberen en te houden van afval tot een minimum beperkt, dus kunt u overwegen het milieu en hergebruiken onze verpakkingen zo veel mogelijk).

  3. Vul een nota met de reden voor het terugsturen van het item, bijvoorbeeld 'Te groot' en, indien van toepassing, de details van de nieuwe maat of kleur die u zou willen in ruil. Omvatten het briefje in het pakket. Bij voorkeur ook e-mail ons deze informatie aan support@oliprik.com.

  4. Neem het pakket naar uw gekozen postkantoor of verzamelpunt en het schip naar:
    OLI PRIK S. Schandorphs Vej 16B DK-2800 Kongens Lyngby Denemarken
    Houd er rekening mee dat de financiële verantwoordelijkheid voor de terugkeer is van jou totdat het ons bereikt.

  5. Zodra uw retour is ontvangen, verwerkt en goedgekeurd door ons, zullen wij uw bank vragen om een ​​terugbetaling te verwerken. Dit gebeurt binnen 14 werkdagen en zal laten zien op uw volgende verklaring, afhankelijk van de uitgevende bank verwerkingstijd en / of facturatie cyclus - Houd er rekening mee dat we niet in staat zijn om dit te beïnvloeden. De terugbetaling zal worden betaald met dezelfde betalingsmethode je hebt gekozen voor aankoop.

Voorbehoud

Onder voorbehoud van prijsveranderingen, typefouten en uitverkochte artikelen.

Juridische partijen

Een aankoop op deze website wordt gezien als een transactie tussen jou en OLI PRIK, St. Kongensgade 7, DK-1264 København K, CVR 1740 1645